Ampli - Processor

Online CatalogusAmpli > Processors


ampli-processors-ape.jpg  ampli-processors-adp.jpg  ampli-processors-dbx.jpg  ampli-processors-dyn.jpg  ampli-processors-elv.jpg  ampli-processors-xil.jpg

Analoge processors

Een scheidingsfilter (Engels: cross-over) is een filter dat een signaal in verschillende frequentiecomponenten scheidt.

De scheidingsfilter is een toestel dat het ingangssignaal volgens de verschillende frequenties verdeelt naar de verschillende luidsprekers. Elke luidspreker: woofer, midwoofer en tweeter zal de frequentiebereiken ontvangen waarvoor hij ontworpen is.
Zodus wordt de vervorming en de interferentie tussen de luidsprekers gereduceerd. Een actieve scheidingsfilter is een elektronisch filter dat het signaal splitst in individuele frequentiebereiken voordat ze aan de versterker worden toegevoerd.
Dit veronderstelt een versterker voor elk filter. Een actieve scheidingsfilter heeft dus steeds een uitwendige voeding nodig.

 


Digitale processors

Een digitale signaalprocessor (DSP) is een microprocessor die speciaal ontworpen is voor het bewerken van (continue) digitale signalen.
Voordat een analoog signaal bewerkt kan worden zal het signaal eerst door middel van een ADC (analoog-digitaalomzetter) omgezet moeten worden in een digitaal signaal. Dit digitale signaal wat bestaat uit allemaal enen en nullen wordt door een programma bewerkt. Voordat het beluisterd kan worden moet het signaal door een DAC, digitaal-analoogomzetter, weer analoog gemaakt worden.

In principe wordt in een normale computerprocessor ook digitale getallen bewerkt. Het kenmerkende van een DSP is dat deze processor geoptimaliseerd is voor het bewerken van grote (continue) gegevensstromen zoals audio.

Als het analoge signaal bijvoorbeeld een audiosignaal is, kunnen van het audiosignaal de volgende eigenschappen worden bewerkt: fase,eq; comp/limit; filtering.