NL | EN | FR

Pioneer Toraiz SQUID 24-04-2019

pioneer banner2.jpg

Het kloppende hart van jouw setup: Maak kennis met de SQUID
De nieuwe multitrack-sequencer in onze TORAIZ-productieserie
Sluit al je instrumenten aan en maak unieke frases met één druk op een knop

pio-squid Pioneer - DJ gear

SQUID - SeQUencer Inspirational Device - Multitrack Sequencer

- 16 multicolored LED pads for enabling various features.
- Interpolation: instantly make a phrase.
- Harmonizer: intuitively create evolving phrases.
- Running Direction: easily create new phrases.
- Groove Bend: change trigger timing in real time.

pio-squid
€ 599,00  Votre prix 21% TVA comprise           € 581,03 de 2 piècesStock:: 1

squid-pioneer1946.jpg

Neem je workflow in eigen handen en creëer nieuwe muziekstijlen met de SQUID. De SQUID (kort voor SeQUencer Inspirational Device) is de gloednieuwe multitrack-sequencer in de TORAIZ-serie van muziekinstrumenten en productieapparatuur. Deze naam verwijst naar de unieke mix van functionaliteit en creatieve stimulatie. Sluit al je instrumenten aan op de SQUID, zodat je hem kunt gebruiken als her hart van je studio of je live set-up. En ga aan de slag met zijn innovatieve kenmerken die nog nooit eerder voorkwamen op dit soort apparatuur.

Met de SQUID aangesloten op je instrumenten maak je in een handomdraai unieke sequentiepatronen en frases. Pioneer heeft de lay-out van de bedieningselementen geoptimaliseerd zodat je je ideeën moeiteloos tot leven kunt brengen wanneer de inspiratie toeslaat, en de geperfectioneerde workflow werkt een bliksemsnelle muziekproductie in de hand. Dat betekent dat je minder tijd naar het scherm van het apparaat hoeft te turen, en dat je dus meer tijd kunt besteden aan muziek maken. 

Met de eerste Groove Bend-functie ooit op een productieapparaat kun je de groove echt controleren en originele ritmes uit je mouw schudden op het moment zelf door gewoon de schuifregelaar te bewegen om de triggertiming te veranderen. Gebruik Running Direction om verschillende frases te creëren, door de afspeelrichting te veranderen van de sequentiepatronen die je op de 16 pads hebt geprogrammeerd. Varieer de afspeelsnelheid van de sequenties wanneer je maar wilt met Speed Modulation. Al deze functies dragen bij aan een frisse, niet-lineaire manier van muziek maken die de creativiteit stimuleert en je helpt 'per ongeluk' nieuwe dingen te ontdekken die geweldig klinken.

Heb je een frase gecreëerd die je leuk vindt, dan kun je daar met de SQUID Manager een back-up van maken en hem opslaan bij al je andere projecten. SQUID Manager is een gratis toepassing waarmee je snel sequentiepatronen tussen de SQUID en een PC/Mac kunt importeren en exporteren.

De SQUID past moeiteloos in je set-up, waardoor je tot 16 instrumenten tegelijk kunt controleren met zijn master pulse. Hij houdt alles volledig synchroon, van je DAW tot je hardware-instrumenten, zoals de TORAIZ AS-1 monofone analoge synthesizer of de TORAIZ SP-16 professionele sampler. Je kunt zelfs modulaire synths en vintage drummachines/synths naadloos opstellen en aansluiten naast de rest.

De SQUID past perfect in elke studio of live muziekomgeving en helpt je om al je ideeën om te zetten in muziek. Dit is het derde product in de TORAIZ-serie, die inspirerende hulpmiddelen met unieke functies biedt waarmee je moeiteloos nieuwe geluiden uit je mouw schudt. 

De TORAIZ SQUID is vanaf nu verkrijgbaar tegen een aanbevolen verkoopprijs van €599 inclusief btw.

Bekijk onze introductievideo over SQUID of, als je alle unieke features in detail wilt ontdekken, onze walkthrough-video. Ontdek hier meer over SQUID.

Downloadinformatie
Om SQUID Manager te gebruiken, moet je het toestel updaten naar de meest recente firmware (ver. 1.10 of hoger).
Downloadlink http://bit.ly/2v9alj8 


BELANGRIJKSTE KENMERKEN VAN DE TORAIZ SQUID

1. Step Edit (Stappen bewerken) om intuïtief sequentiepatronen te creëren
Laat je helemaal gaan en creëer nieuwe frases door op de 16 rubberen pads met meerkleurige leds te tikken. Stel stapparameters in en speel in realtime alsof de pads toetsen op een keyboard zijn. Dit kun je ook combineren met verschillende sequentiefuncties, zoals Interpolation en Harmonizer, om je sound op te bouwen.

• 16 meerkleurige ledpads voor verschillende functies
Je kunt onmiddellijk schakelen tussen functies met behulp van de 16 rubberen pads met meerkleurige leds van de SQUID, die gekoppeld zijn aan onafhankelijke modussen. Gebruik Trigger mode om sequentiepatronen op te nemen en transponeer meteen je patronen met Transpose mode. Met Scale mode kun je met de 16 pads toonladders spelen als op de toetsen van een keyboard, en dankzij de uiterst precieze snelheidsdetectie kun je nuances toevoegen aan je spel door de kracht van je toetsaanslagen te variëren. Met behulp van de Scale mode kun je dynamische performances ook in realtime opnemen. 

Squid2day22276.jpg
 

• Interpolation: een frase maken in een handomdraai
Gebruik Interpolation om je frases te ordenen. Stel elke parameter (Pitch, Gate en Velocity) in voor het begin, het midden en het einde van de stappen, en de SQUID genereert automatisch de parameters in voor de stappen ertussenin. Zonder dat je de parameters van elke stap afzonderlijk hoeft in te stellen kun je snel de toonhoogte en dynamiek van het geluid instellen. Zo kun je een frase creëren terwijl het idee nog vers in je hoofd zit.    

• Harmonizer: intuïtief evoluerende frases creëren
Wil je inspiratie voor akkoorden? Met de Harmonizer-knoppen speel je ze gemakkelijk af: de grondtoon is de Pitch-waarde die ingesteld is voor iedere stapparameter. Er kunnen tot zes akkoorden worden toegewezen aan de Harmonizer-knoppen. Met de Harmonizer-knoppen kun je in stappen akkoordcomposities maar ook realtime-optredens opnemen, zodat je intuïtief evoluerende frases kunt creëren.


2. Phrase arrangement (Frases ordenen) voor het herschikken van sequentiepatronen in real time
Gebruik Running Direction, Speed Modulation en Groove Bend om de frases die je hebt gecreëerd in de Step Edit nog verder te rangschikken. Elke functie heeft een geoptimaliseerde gebruikersinterface, zodat je gaandeweg intuïtief ideeën kunt uitproberen.

• Speed Modulation:creëer unieke grooves door de afspeelsnelheid van sequentiepatronen te laten fluctueren
Creëer unieke grooves door de afspeelsnelheid van een sequentie periodiek te verhogen en te verlagen. Je kunt schakelen tussen zes golfvormen, zoals driehoek en zaagtand, en ook de snelheid en de hoeveelheid aanpassen.

• Running Direction: eenvoudig nieuwe frases creëren
Je kunt gemakkelijk diverse nieuwe frases creëren uit één sequentiepatroon door de afspeelrichting te veranderen van de 16 pads. Probeer onder andere eens de richtingen Zigzag of Clockwise uit, die gebruik maken van de 4 x 4 pads van de SQUID – deze unieke functies kwamen nog nooit eerder voor op een algemene sequencer. Door Reverse, Switch Backen Flip te combineren met de zes verschillende Running Directions kun je 48 verschillende afspeelrichtingen uitproberen en tal van verschillende frases creëren.

squid-pioneer2116.jpg
 

• Groove Bend: verander de triggertiming in real time
Naast Swing, dat automatisch de triggertiming vertraagt om grooves te creëren, beschikt de SQUID ook over Groove Bend – de allereerste functie op een sequencer ooit waarmee je de triggertiming in real time kunt aanpassen met een schuifregelaar. Zo kun je grooves creëren alsof je een muziekinstrument bespeelt, door simpelweg de schuifregelaar te bewegen.

3.  Time Warp: bewaar je 'geluk-bij-een-ongeluk'-jes
Je hoeft nooit de frases te verliezen die je per ongeluk maakt terwijl je dingen uitprobeert. Gebruik Time Warp om de vorige frase die je hebt gemaakt opnieuw te beluisteren. Vind je hem leuk, dan kun je hem opslaan als een nieuw sequentiepatroon. Eindeloos oefenen en poging na poging opnemen behoren hiermee voorgoed tot het verleden! In plaats daarvan kun je gewoon zo vrij als een vogel spelen en dingen uitproberen, tot je iets hoort wat je fijn vindt. Dat kun je meteen bewaren om het te gebruiken in een track of tijdens een performance.

time warp.jpg
 

4. Meerdere inputs/outputs: synchronisatie met verschillende instrumenten
Naast een USB B-terminal en MIDI-terminals voor je DAW en je hardware instrumenten heb je ook twee sets CV/GATE-outputs en CLOCK input/output-terminals waarop je modulaire synthesizers synchroon kunt aansluiten. Op de DIN SYNC input/output-terminals kun je dan weer vintage synthesizers en drummachines aansluiten. Verschillende signalen, inclusief noten en klokken, worden automatisch omgezet in de SQUID, zodat je je creatieve bereik eenvoudig kunt uitbreiden door de SQUID toe te voegen aan je huidige set-up.

squid.jpg
 

5. Sequentiepatronen importeren/exporteren via PC/Mac
Met behulp van de speciaal voor SQUID ontworpen SQUID Manager kun je snel sequentiepatronen tussen de SQUID en je PC/Mac importeren en exporteren. Importeer gewoon een sequentiepatroon die je gemaakt hebt op je DAW naar de SQUID, rangschik hem intuïtief met de functies van de sequencer, en stuur hem terug naar je DAW. Gebruik SQUID Manager om een back-up te maken van de projecten die je creëert op de SQUID, door ze op te slaan op je PC/Mac.

squid1.jpg
 

TORAIZ SQUID Specificaties
- Maximaal aantal tracks 16 tracks
- Maximaal aantal patronen per track 64 patronen
- Maximaal aantal stappen per track 64 stappen
- Stapresolutie Kwartnoot, achtste noot, zestiende noot, vierentwintigste noot, tweeëndertigste noot
- Maximaal aantal noten per stap (polyfonie) 8 noten
- Maximaal aantal projecten 128 projecten
- Input-/output-terminals MIDI MIDI IN
- MIDI OUT 1
- MIDI THRU / OUT 2
- USB USB (type B)
- CV / GATE CV OUT 1, CV OUT 2 (V/Oct, Hz/V)
- GATE OUT 1, GATE OUT 2 (V-Trigger, S-Trigger)
- CLOCK CLOCK IN (stap, 1, 2, 4, 24, 48 ppqn, Gate)
- CLOCK OUT (1, 2, 4, 24, 48 ppqn)
- DIN SYNC DIN SYNC IN / OUT 2 (24, 48 ppqn)
- DIN SYNC OUT 1 (24, 48 ppqn)
- Maximale afmetingen (B x D x H) 374,8 × 223,9 × 72,1 mm x 14,8" x 8,8" x 2,8"
- Gewicht 1,9 kg / 4,2 lb
- Accessoires AC-adapter, netsnoer, snelstartgids

 

Vereisten SQUID Manager


Mac:
- macOS Mojave 10.14 (geüpdatet naar de recentste versie)
- macOS High Sierra 10.13 (geüpdatet naar de recentste versie)
- macOS Sierra 10.12 (geüpdatet naar de recentste versie)


Windows:
- Windows® 10, 8.1, 7 (het recentste Servicepack)
- CPU Intel®-processor Core™ i7, i5, i3
- Geheugen 4 GB of meer